sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Paastopäivän hurmio

Kaikesta skeptisyydestäni huolimatta olen päässyt siihen vaiheeseen 5:2 -kokeilussani, josta monet erilaisilla keskustelupalstoilla hehkuttavat, mutta josta kuvittelin jääväni täysin paitsi. Kun kuulin ekaa kertaa jonkun kertovan nauttivansa paastopäivistä, en todellakaan uskonut sitä. Kukapa nyt nauttisi siitä, että saa vaapaehtoisesti kiduttaa itseään syömättömyydellä? En minä ainakaan. Vaan toisin kävi. Hurmio on saavuttanut minut ja voin sanoa jollain kummallisella tavalla odottavani paastopäiviä. Tai siis vähän harhaanjohtava on tuo sana "paasto", kun syödä kuitenkin saa. Mutta tällaiselle suursyöpölle 500kcal on lähes sama asia, kuin täyspaasto, joten sillä mennään :).

Paastopäivän pikaruokaa

Olen myös osittain onnistunut voittamaan skeptisyyteni ihan vain lukemalla karkkipussin tuoteselosteen. Jos paastopäivien välissä syö muutaman pussillisen viinikumeja, niin kyllähän se vähän verottaa sitä kilojen tippumista. Lienen siis tosi paikan edessä ja siirtymässä toiseen vaiheeseen kokeilussani. Vaikka diettiä kovasti mainostetaankin sillä lausekkeella, että "syömäpäivinä voi syödä normaalisti", se ei ihan täysin pidä paikkansa. Meille joillekin se "normaali" on niin kieroutunutta, että kyllä ne kalorit saa viikon aikana takaisin syötyä ihan vain "syömällä normaalisti". Vielä en haluaisi alkaa ihan kaikkia kaloreita laskemaan, mutta herkuttelusta on luovuttava. Ainakin siitä isosta määrästä, jolla olen kroppaani piinannut. Kokeiluvaihetta jäljellä siis viikko, mutta miehen sitä vaatiessa olen valmis jatkamaan kokeiluani vielä jonkin aikaa. Mies ei kuulemma ole huolissani ulkonäöstäni, mutta esim. Diabetes ja muut ylipainoon kytkeytyneet sukurasitteet pelottavat.

Ehkäpä tästä samaisesta syystä mies on myös vapauttanut minut lenkille aina niin halutessani. Näin kesäaikana homma onnistunee parhaiten niin, että ensin lapset nukkumaan ja sen jälkeen äiti pihalle. Kunto on lähes olematon ja lenkitkin ovat mitä ovat, mutta parempi edes pieniä lenkkejä sykettä nostaen kuin kokonaan sohvalla löhöillen.
Paksun lenkkeilijän paksut reidet

Sielun ja ruumiin lepotilamaisemaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita!