sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Tavoitteita

Henkinen valmentautuminen elämäntaparemonttiin on kuumimmillaan. Uusi vuosi pärähtää käyntiin tuota pikaa ja siihen loppuvat tekosyyt. Olen tosin ajatellut ottaa varaslähdön ja ponkaista vaa'alle lähtölukemia hakemaan jo huomenna. Mittanauhan sijainnista sen sijaan ei ole mitään tietoa, joten ehkä alkulukemat tulevat pienellä liukumalla :). Motivaatiota on kuitenkin kerätty ja vanhat elämäntavat hyvästelty kokonaisella suklaalevyllä ja isolla annoksella nachoja. Tästä on siis hyvä ponkaista sinne vaa'alle.

Päivänä muutamana olen lukenut Dr. Phil:n "Painonpudotushaastetta". Hän kehottaa jäsentämään tavoitteensa ei vain yksinkertaisesti toteamalla mihin haluaa päästä, vaan sisällyttämällä lausekkeeseensa myös tavan jolla tavoitteeseen päästään. Tätä olen siis yrittänyt ajatuksissani kehitellä. Tämän hetken tavoite kuulostaa jotakuinkin tältä: 

Niin kauan kun imetän aion laihtua maksimissaan 0,5kg viikossa. Tähän tulokseen pääsen hylkäämällä roskaruuan, karkin ja epäterveelliset, paljon kaloreita sisältävät "herkut" ja lenkkeilemällä (joko vaunujen kera tai ilman) vähintään 3x/viikko noin 40min kerrallaan. 

Pyrin tekemään remonttini hitaalla temmolla opetellen muutoksen kerrallaan. Pyrin myös tekemään muutoksia pitäen mielessä loppuelämäni: teen vain sellaisia muutoksia, jotka olen valmis pitämään lopun ikääni. Paljon muutakin täytyy muuttua noiden herkkujen lisäksi, mutta siitä on hyvä lähteä. Uskoisin sen hetkellisesti riittävän painon pudottamiseen, vaikka pitemmällä aikavälillä se tuskin yksin riittää. Olen ymmärtänyt, että imettäessä puolen kilon tiputusvauhti on ok ja siksi yritänkin pitäytyä siinä enkä halua lähteä tavoittelemaan suuria tässä vaiheessa. Vauvaani en halua omilla tyhmyyksilläni enempää rasittaa. Tavoitteita ja niihin pääsyä mietin varmasti vielä moneen kertaan ja yllä olevaa lauseketta muotoilen uudestaan aina tarpeen niin vaatiessa, mutta tästä on hyvä lähteä. 

Ai niin. Pudotettavia kiloja on noin 20 ja aikarajan olen laittanut itselleni syksyyn, mutta sitä lisää kunhan saan ne lukemat huomenna otettua ja sen jälkeen laskettua laihdutuksen keston, jos tuolla puolella kilolla/viikko mennään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita!