tiistai 25. joulukuuta 2012

Matematiikkaa

Takana on yksi suhteen aloitus, yksi naimisiinmeno, kolme raskautta, yksi keskenmeno ja kaksi lasta. Ennen tutustumistani nykyisen mieheni kanssa lenkkeilin ja kävin salilla painoni huidellessa jossakin 68 kg:n tietämissä. Nyt muutamaa vuotta myöhemmin vaaka on kivunnut noin 15kg ylöspäin ja olo on sen mukainen. Pelkkä seurustelu toi mukanaan noin 5kg. Keskenmenoon johtanut raskaus toi mukanaan 3kg. Ensimmäisestä raskaudesta kiloja taisi jäädä huikeat 6 ja nyt, toisen raskauden jälkeen, paino on jokseenkin sama kuin ensimmäisenkin raskauden jälkeen. Ei hyvä. Tai siis hyvä, ettei toisesta raskaudesta tullut lisää, mutta saldo yhteensä ei ole kovin mieltäylentävä.

Kuopus täyttää kaksi kuukautta ihan tuota pikaa ja vaikka täysimetys ei pettymyksekseni onnistunutkaan, imetän minkä kykenen. Tästä johtuen edessä ei tällä hetkellä ole mitään hirveän dramaattista painonpudotusta. Tämän hetken suurin tavoite olisi päästä eroon jatkuvasta herkuttelusta, jota tulee harrastettua enemmän kuin laki ja kurvit sallivat. Eritoten suklaahylly vetää puoleensa hullunlailla eikä ruokavaliossani muutoinkaan ole hurraamista. Olen kuitenkin kokemuksen ja kantapään kautta oppinut, että dramaattinen, kerralla-kaikki-uusiksi -tyyppinen laihduttaminen ei omalla kohdallani kanna kovin pitkälle. Siksi haluaisinkin löytää vähän loivempia tapoja muuttaa elämäntapojani kohti terveellisempää, vaikka se sitten veisikin vähän pidempään. Diettejä olen kokeillut ihan riittämiin ja yleensä ne päätyvät ensimmäiseen lankeamiseen. Pyrin siis olemaan armollisempi itseäni kohtaan. Yhdestä lankeamuksesta ei vielä sakoteta, eihän?

Varsinaisesti elämäntapamuutokseni lähtee käyntiin perinteisellä tavalla vuoden vaihtuessa, mutta sitä ennen lienee hyvä tehdä hieman henkistä työtä ja pyrkiä motivaation ja tavoitteiden löytämiseen sekä konkreettisten muutosten miettimiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita!