maanantai 4. maaliskuuta 2013

Tästä mitään tuu

Ärsyttää. Tätäkö tarkottaa, kun puhutaan alkuvuoden laihdutusinnostuksen hiipumisesta muutamassa viikossa? Puheista päätellen ongelma on globaali, mutta se ei paljon naurata, kun katsoo omalle lautaselleen. Vaa'asta emme edes puhu, emmehän?

Prokkis lähti käyntiin niin hyvin, mitä kyllä vähän ihmettelinkin. Eihän minulle ole mitenkään luontaista onnistua näissä laihdutusjutuissa ja epäonnistuneita projekteja on takana vaikka kuinka monta. Liekö tämä ihmettely ollut itseään toteuttavaa ennustelua, sillä mikään ei enää suju. Viimeviikon herkkusaldo on sellainen, että siitä ei kestä päivänvalossa puhua. Liikuntakaan puolestaan oli niin olematonta, että eipä siitäkään ole paljoa sanottavaa. Eilen kävin miehen patistamana salilla ja hyväähän se teki. Siis siitäkin huolimatta, että siellä tulee tehtyä vähän sitä ja tätä eikä touhussa varmaankaan ole mitään sen syvällisempää logiikkaa. Mutta urheilua se kuitenkin on, joten kai siinä nyt jokunen kalori kuluu?

Tänään on kuitenkin taas maanantai ja maanantainahan on hyvä ottaa itseään niskasta kiinni. Niin tapahtukoon siis tänään. Koska imetys on päättynyt ja siinä mielessä ei ole mitään esteitä suuremmillekaan pudotuksille, olen itselleni tehdyn lupauksen mukaisesti liittynyt Keventäjiin. Ihan vielä en siis ole luovuttamassa enkä periksi antamassa.

Tästä se siis taas kerran lähtee...

Ps. Luin joskus tutkimuksesta, jossa todettiin light-limsojen lisäävän makeanhimoa. Tämä tuli viime viikolla todistettua ja nyt aion pysytellä hieman kohtuullisemmissa annoksissa sekä limsojen että makean suhteen. Pepsi Max'n vaikutuksen todellakin huomasi tuolla alueella.

4 kommenttia:

  1. Olen miettinyt jo pitemmän aikaa pääni puhki noitten light-limsojen vaikutuksista, kun niistä kuulee mitä kummallisimpia väitteitä. Viime viikolla uskaltauduin kysymään ravitsemusasiantuntijan ja tutkijan mielipidettä, ja vastaus kuuluu näin;

    "Eivät ne lihota. Päinvastoin ihan selkeästi laihduttavat jos niillä korvataan sokeripitoisia juomia. Eikä sitä kyllä tiedetä, että ne keinomakeutteet ovat terveydelle ongelma - se on lähinnä pelottelua.

    Ei se silti tarkoita, että ne olisivat suositeltavia juomia. Happamuus hampaille jne.. Vesi, useimmat kivennäisvedet sekä maito on oikeastaan ainoita suositeltavia jano- ja ruokajuomia."

    Itse en usko että ne edes lisäävät makeanhimoa, jos ei sitten sillä tavalla että totuttaa itsensä herkuttelemaan usein, kuten minkä tahansa muunkin makealta maistuvan kanssa voi käydä. Ja jos uskot makeanhimon lisääntyneen, se takuulla myös lisääntyy.

    Tsemppiä uuteen alkuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kai niitä tutkimuksia ja mielipiteitä on asiassa kuin asiassa puoleen jos toiseen. Niin tai näin, niin 2l Pepsi Max'a päivässä ei voi olla hyvä juttu :). Ja mä en siis korvaa niillä sokeripitoisia juomia - mä juon niitä makeanhimooni, johon ne ei selkeestikään auta.

      Kiitos tsempeistä!!!

      Poista
  2. Minä olen kuullut(jotain tutkijaa haastateltiin, en muista tarkemmin), että ne lisäävät ruokahalua, koska ne saavat kehon odottamaan ravintoa, mutta sitten niissä ei olekaan kaloreita. Ja minä yritän muistuttaa itselleni, että mitään terveysjuomaa ne eivät tosiaan ole... Mutta rakastan Pepsiä!! :/ Joka tapauksessa parempi olisi pysyä erossa...

    VastaaPoista
  3. Tai sitten kyse on niiden kohdalla siitä, että "kun kerta juon light-limsaa jossa ei ole kaloreita, voin syödä vähän enemmän herkkuja" ja se kun onkin sitten siinä...

    itte oon opetellu juomaan lähinnä vaan vettä... :D tai kivennäisvesiä, makujen kanssa korvaavat mulle jo limsat!

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita!