tiistai 4. kesäkuuta 2013

Verensokereita

Löysin kaappini uumenista verensokerimittarin, jonka sain raskausdiabeteksen seurantaa varten kuopusta odotellessa. Mittari jäi näkösälle ja päätin eilisaamuna huvikseni mitata paastoarvon. Arvo oli 6,1. Mielestäni tuo oli korkeahko, kun raskauden aikanakaan paastoarvo harvoin ylitti 6:sta. Päätin siis toistaa toimenpiteen tänään. -Tulos oli sama.

Viitearvot löysin diabetesliiton sivulta: 

"Terveellä ihmisellä on paaston jälkeen plasmassa sokeria 6 mmol/l tai vähemmän. Kahden tunnin sokerirasituksessa terveen ihmisen verensokeri pysyy alle 7,8 mmol/l:ssa.
Kun paastoverinäytteestä mitataan sokeria 6.1 – 6.9 mmol, kyseessä on kohonnut paastoplasman sokeri, eli heikentynyt paastosokeri (IFG).
Heikentynyt sokerinsieto (IGT) todetaan, kun verensokeria todetaan 7,8–11 mmol/l sokerirasituskokeessa kahden tunnin kohdalla tai 2 tuntia aterian jälkeen."
Vielä ei hätyytellä siis ihan noita diabeteslukemia, mutta eihän tuo nyt ihan normaalikaan ole. Täytynee siis seurata sokereita jatkossakin ja reagoida nopeasti, jos arvot pysyvät noissa lukemissa tai lähtevät nousuun. Se on tauti, jota EN halua. 

2 kommenttia:

  1. Mulla oli rakausen jälkeen rasituksessa paastosokeri tasan 6 ja oln seuraillut itsekin. Nyt on metformiini eli pysyvät jotenkin kuosissa mutta tarkkana saa olla. Gyne sanoi että painonpudotus myös auttaa sokereiden kanssa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Pitäis vaan saada sitä painoa putoamaan :). Olen noita paastoarvoja tässä seuraillut ja ovat välillä 5,7-6,3. Eivät siis vielä hälyytä, mutta tätä menoa kohta ovat diabeteksen puolella ja sitä EN halua.

      Hyvä, että sulla pysyy lääkittynä jollain tavoin kuosissaan. Tsemppejä niiden kanssa.

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita!