maanantai 7. tammikuuta 2013

Eka viikko takana

Niin se meni, eka viikko elämäntaparemottia. Jotkut asiat menivät helposti, jotkut asiat pitäisi varmaan tehdä toisin ja jotkut asiat vaativat vielä vähän opettelua ja totuttelua.

Hyvin meni liikunta. Tavoitteena oli käydä viikon aikana vähintään kolme kertaa reippaalla kävelyllä joko vaunuillen tai ilman ja näin myös tapahtui. Huonosta kunnosta kertonee se, että hien saa pintaan aika vähällä ja sykekin nousee kivasti, mutta tästä mennään ylöspäin ja eteenpäin. Tässä elämäntilanteessa minun olisi turha edes haaveilla salilla käynnistä monta kertaa viikossa, vaikka sitä oikeastaan janoaisinkin, joten yritän pitää tavoitteet realistisina. Yllärikseni löysin hyllystäni muutaman dvd:n, joita ehkä voin tässä kohtaa hyödyntää, joten niiden kimppuun käyn, kunhan kerkiän.

Vaikka osa syömisistä menikin hyvin, on sillä saralla vielä vaikka kuinka paljon tekemistä. Viikon pohjanoteeraus löytyi lauantaina, jolloin päädyimme tilaamaan ruokaa läheisestä pizzeriasta. Valintani osui leipäkebabiin, joka ei varmaankaan ollut se paras mahdollinen tässä kohtaa. Vaikka valinta ei ollutkaan paras mahdollinen, olen ylpeä itsestäni siinä, että söin annoksesta "vain" puolet ja lopetin, kun tunsin oloni mukavasti kylläiseksi. Näin en olisi aiemmin toiminut. Lauantaina kävin myös tapaamassa ystävääni lentokentällä hänen lähtiessä taas pitkäksi aikaa pois kotomaasta. Siellä sitten istuimme kaffilla ja tämä rouva veti bagelin tuorejuustolla. Kaloreiden määrä oli varmasti isompi, kuin kehtaa edes ajatella... Mutta juu, opetteluahan tämä on ja jos en muuta ole oppinut, niin ainakin sen, että kannattaa valmistautua etukäteen henkisesti tuommosiin kahvihetkiin ja miettiä jo etukäteen mahdollisia terveellisiä vaihtoehtoja.

Ruuan suhteen olen aika pihalla noista erilaisista ravintoaineista ja muista. Todennäköisesti saan aivan liikaa energiaa hiilareista ja aivan liian vähän proteiineista. Siihen siis lienee tarpeellista keskittyä enemmän. Tarkoituksella olen jättänyt kaloreiden laskemiset sikseen, kun siis todellakin imetän enkä haluaisi lapseni kärsivän mamman heikoista valinnoista. Tiedän, että jos alan kaloreita kovasti kyttäämään, niin hairahdun siihen aika täysillä ja se ei välttämättä ole tässä kohtaa hyvä juttu.

Niin tai näin, vaaka näytti tänään 83,8kg. 1,5kg vähemmän kuin viikko sitten siis. Bmi näyttää olevan 30,05. -Olen puolen kilon päässä lievästä lihavuudesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita!