lauantai 19. tammikuuta 2013

Laiska lauantai

Eilinen oli lepopäiväksi pyhitetty ja lepopäivänä se pysyi. Siis liikunnan suhteen. Illalla kävin kaverini luona tapaamassa toista kaveriani, joka sattui olemaan kaupungissa, ja kun jo ennakkoon tiedotin remontoivani elämäntapojani ja tulevani porkkanoiden ja dipin kanssa, pöydän antimet oli varsin remonttiini sopivaa. Pähkinöitä meni ehkä muutama liikaa ja tomaatti-fetasekotus oli hieman liian hyvää, mutta verrattuna vastaavanlaisiin tilanteisiin ennen remontin alkua selvisin mielestäni hyvin.

Tämä päivä on sitten mennyt harakoille ihan muuten vaan. Jostain syystä kaurapuuro ei pitänyt nälkää paria tuntia pidempään, mutta onneksi kaapista löytyi porkkanoita, kukkista ja dippiä. Kaupassa kipaisin pikaisesti kävellen, mutta siinäpä se päivän liikuntasaldo. Ruuaksi tein uuniperunoita kinkku- ja lohitäytteillä ja vaikka salaattia olikin runsaasti lautasella, niin veikkaan ettei tuo annostelu ihan onnistunut. Iltapalana meidän perheen herkkuruokaa, joka pitäisi varmaan jättää välistä: uunipuuroa. Se on niin sairaan hyvää ja tosi helppo tehdä, joten meillä sitä on aika usein.

Vähän harmittaa, etten ole selviytynyt ulos tänään sen enempää, mutta turha kai sitä enää on murehtia. Sain kuitenkin imuroitua ja pestyä keittiön lattian, mikä oli todellakin tarpeen, joten ihan en kuitenkaan ole laakereillani löhönnyt. Jotenkin on sellainen sisäinen kutina, että vaikka herkut ovatkin jääneet syömättä ja alkuviikolla jaksoin ja kykenin tsemppaamaan liikunnankin suhteen, tämä viikko menee plussalle. Olisi varmasti hyödyllistä ottaa käyttöön vaikkapa Kiloklubi ja merkkailla ylös syömisiään, jotta pääsisi/pysyisi kaidalla tiellä annoskokojen suhteen, mutta se tuntuu jotenkin niin työläältä. Ehkäpä vielä jonain päivänä.

2 kommenttia:

  1. Terveellisen elämäntavan opettelussa taitaa olla tärkeämpää ne paremmat valinnat, joita sie oot onnistuneesti tehny, kuin varsinaisesti se, että putoaako se paino koko ajan. Laihduttaa voi vaikka suklaalla, kunhan syö tarpeeksi vähän kaloreita. Motivoivampaahan se painonputoaminen tietenkin on kuin se, että tietää tekevänsä oikein, mutta paino ei putoa. Miulla on hirvee tappelu syömisten tasapainottamisessa. Jotenki on helpompi syödä ihan liian vähän kuin sopiva määrä ruokaa. Ja liikunta on itsellänikin jäänyt vähän vähäiseksi, sen suhteen tartteisin kunnollisen potkun persuksille. Tsemppiä sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kuulostaa ihanalta tuo suklaalla laihduttaminen :D!!! Tosin vain teoriassa. Olo ei varmaankaan olisi kovin kaksinen. Olet siis aivan oikeassa, eihän tän remontin tarkoitus ollut VAIN laihtua - tarkoitus oli voida hyvin ja olla terve ja luottaa siihen, että oikein toimimalla lahtumista tapahtuu varmasti. On vaan niin vaikeaa olla kärsivällinen ja haluaisin saada kaiken heti.

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita!